O străveche rețetă de pește din Delta Dunării a aprins imaginația și simțurile gustative ale oamenilor aflați în cele mai îndepărtate locuri ale lumii. Vorbim despre Saramura de pește din Delta Dunării, coaptă la foc viu cu ardei iute din belșug și sare grunjoasă, servită cu un vin agreabil dar ferm așa după cum este Aligote-ul nostru nord-dobrogean născut din bobul încins la soare, rețetă care a fost aleasă în acest an de UNESCO să prezinte cele mai delicioase preparate tradiționale din zonele protejate/rezervațiile lumii.

Delta își descoperă comorile în măsura în care oamenii, turiștii au răbdare și dorința de a le savura. Anul acesta am avut plăcuta surpriză să aflăm că UNESCO a selectat rețeta saramurii de pește din Delta Dunării alături de alte zece rețete tradiționale din întreaga lume, pentru a fi prezentate de Ziua Mondială a Biodiversității.

mai mult la  www.dobrogeanews.ro

Lasă un răspuns