Casa Filip din Sarichioi

0
1247

Casa Filip din Sarichioi este un proiect în care am pus mult suflet împreună cu Alina, soția mea. Este o veche gospodărie lipovenească, construită în 1921 de Familia Paulov în vatra satului #Sarichioi, pe care am cumpărat-o, recondiționat-o și transformat-o în casă de oaspeți cu circuit închis. Ne-am deschis porțile pe 22 IUNIE 2019, atrâgând din ce în ce mai mulți turiști dornici să experimenteze o astfel de cazare tradițională și să descopere un colț mai puțin cunoscut din România pitorească.

RECUNOAȘTERE OFICIALĂ

Eforturile noastre de a construi un reper de arhitectură tradițională n-au fost însă în zadar. Pe 22 NOIEMBRIE 2019, la Anuala de Arhitectură organizată de Ordinului Arhitecților din România (OAR), casa noastră a primit trofeul pentru secțiunea dedicată restaurării, reabilitării și reconversiei + premiul special al președintelui OAR (filiala Dobrogea).

REZULTATE REMARCABILE

Anul trecut am adus la Sarichioi 227 de turiști, încheind sezonul cu un grad de ocupare de 65%. Alți 420 de turiști nu au mai găsit loc, nu au avut perioade flexibile și i-am redirecționat către celelalte pensiuni din comună. Ei bine, anul acesta reușim să depășim toate așteptările. Ne pregătim să încheiem vara cu un grad de ocupare de 97,3% (92% în iunie, 100% în iulie și 100% în august)!!! Doar ca o simplă comparație, gradul mediu de ocupare al hotelurilor și pensiunilor din România a fost anul trecut de 40%. Și continuăm cu aceeași performanță de a fi #fullybooked (ocupați în totalitate) și în septembrie. Primim și avem deja rezervări confirmate și pentru octombrie.

Dincolo de toate aceste rezultate și premii, sunt bucuros că notorietatea turistică a satului Sarichioi și a întregii comune a crescut considerabil în ultimii ani. Nu vreau să îmi asum toate meritele. Nicidecum. Sunt și alte persoane din comunitatea noastră care practică un turism la un nivel ridicat și promovează constant acest tărâm magic. Și am demonstrat împreună că se poate și aici un turism de calitate, un turism lent, un turism în deplin respect cu mediul înconjurător și cu tradițiile locuitorilor. Asta e viziunea mea asupra dezvoltării turistice acestui loc. Și voi duce această viziune la un alt nivel din postura de viitor primar al Comunei Sarichioi. Am încredere în mine că pot duce renumele comunității noastre dincolo de granițele țării și că voi transforma comuna într-o perlă a turismului românesc.

#FILIPpentruPRIMĂRIE #maiBINEpentruSARICHIOIwww.alex-filip.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.