AcasăFashionMăslinul Dobrogean, cunoscut și sub numele de Curmal chinezesc

Măslinul Dobrogean, cunoscut și sub numele de Curmal chinezesc

-

Grădina Zânelor Jurilovca este la Capul Doloșman.

Puțini din cei care vizitează Capul Doloșman și Cetatea Argamum cunosc faptul că în drumul lor spre aceste minunate locuri trec pe lângă una din comorile comunei Jurilovca – #MăslinulDobrogean!

Chiar pe marginea drumului ce duce către această cetate, stau tăcute câteva pâlcuri de măslin dobrogean (Ziziphus Jujuba) cunoscut și sub numele de Curmal chinezesc, zestre lăsată acestor locuri, cel mai probabil, de grecii care au colonizat/construit cetățile din această zonă a Dobrogei.

Jurilovca este unul din foartele puține locuri din țară în care măslinul dobrogean este regăsit în flora spontană.


Pe cât de rară este această plantă, pe atât de apreciată este în medicina naturistă. Iar asta pe bună dreptate, căci aceste fructe conțin de 8 ori mai mult fosfor și de 6 ori mai mult calciu decât merele (asta fără să mai adaug lista lungă de vitamine și minerale conținute, sau de remedii la care se poate folosi). Frunzele sunt de un verde strălucitor superb, iar fructele (acum încă necoapte) par desprinse din livezile de măslini veritabili din Grecia, doar că se află în extraordinarul peisaj deltaic.


O imagine absolut fabuloasă pe care vă invit să o descoperiți la #Jurilovca!
Măslinul dobrogean este inclusă pe lista roșie a plantelor pe cale de dispariție!!! Așa că… Să fim #responsabili!
#DeltaDunarii, #Dobrogea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

A first glimpse at Java 9: Early access release of JDK9...

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

A nins la Jurilovca

A nins la Sarichioi