AcasăLifestyleHealth & FitnessÎntr-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de...

Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde” Citeşte întreaga ştire: Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde”

Costume populare, cuverturi, prosoape, preșuri, țoluri și ștergare - sute de astfel de obiecte a țesut la război Paraschiva Constantin, o femeie de 73 de ani, din satul Vișina, comuna Jurilovca. În 2006, a decis să arate și altora ce îi iese din mână și din războiul vechi de aproape un secol, așa că și-a transformat casa într-un muzeu de artă populară, în care a strâns, pe lângă ii și scoarțe, fiare de călcat din secolul XIX, mașini de cusut de la 1800 și unelte de lemn confecționate manual. Citeşte întreaga ştire: Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde”

-

Vișina este un sat lipovenesc care numără mai puțin de 1.000 de locuitori, aflat la vreo 60 de kilometri de Tulcea, lângă lacul Golovița. De pe șoseaua principală, un indicator te îndrumă direct pe strada Crinului, la casa cu gard verde și o bancă din lemn vopsită în roșu, galben și albastru.

“Mi-a plăcut să strâng lucruri vechi” Aici locuiește Paraschiva Constantin. În 2006, la un an după ce a ieșit la pensie, și-a transformat locuința într-un mic muzeu de artă tradițională. Astfel, holul lung de la intrare și o cameră au devenit încăperi ce adăpostesc costume tradiționale, scoarțe și foarte multe obiecte vechi.

Citeşte întreaga ştire: Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde”


Descoperă mai multe la Lipoveanul ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

1.000.000$, tariful lui Paris Hilton ca DJ. Olguța Vasilescu o aduce...

0
Paris Hilton, una dintre cele mai cunoscute „fete de oraș” din Statele Unite ale Americii și-a lansat mai multe afaceri, fie că vorbim despre...

Descoperă mai multe la Lipoveanul ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura