AcasăLifestyleHealth & FitnessÎntr-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de...

Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde” Citeşte întreaga ştire: Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde”

Costume populare, cuverturi, prosoape, preșuri, țoluri și ștergare - sute de astfel de obiecte a țesut la război Paraschiva Constantin, o femeie de 73 de ani, din satul Vișina, comuna Jurilovca. În 2006, a decis să arate și altora ce îi iese din mână și din războiul vechi de aproape un secol, așa că și-a transformat casa într-un muzeu de artă populară, în care a strâns, pe lângă ii și scoarțe, fiare de călcat din secolul XIX, mașini de cusut de la 1800 și unelte de lemn confecționate manual. Citeşte întreaga ştire: Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde”

-

Vișina este un sat lipovenesc care numără mai puțin de 1.000 de locuitori, aflat la vreo 60 de kilometri de Tulcea, lângă lacul Golovița. De pe șoseaua principală, un indicator te îndrumă direct pe strada Crinului, la casa cu gard verde și o bancă din lemn vopsită în roșu, galben și albastru.

“Mi-a plăcut să strâng lucruri vechi” Aici locuiește Paraschiva Constantin. În 2006, la un an după ce a ieșit la pensie, și-a transformat locuința într-un mic muzeu de artă tradițională. Astfel, holul lung de la intrare și o cameră au devenit încăperi ce adăpostesc costume tradiționale, scoarțe și foarte multe obiecte vechi.

Citeşte întreaga ştire: Într-un sat din Deltă, o femeie și-a transformat casa în muzeu de artă populară: “De 60 de ani țes la război, cât o să mai pot? Copiii nu vin să învețe, iar tradiția se pierde”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A first glimpse at Java 9: Early access release of JDK9...

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

A nins la Jurilovca

A nins la Sarichioi