AcasăDelta DunăriiJurilovca de poveste – Palatul Pescăriilor

Jurilovca de poveste – Palatul Pescăriilor

-

Răsfoind arhiva revistei Ligii Navale Române – România Maritimă și Fluvială, am descoperit, în numărul din aprilie 1932, fotografia Palatului Pescăriilor din Jurilovca, în cadrul articolului intitulat ”Învățământul pescuitului”.

Includerea respectivei fotografii în prestigioasa publicație a acelor vremuri, în cadrul unui articol care trata problema înființării unei ”școli de pescărie” în Tulcea, relevă nu doar faptul că, în acea perioadă, Jurilovca era un punct de referință în industria pescuitului, ci și faptul că aici exista o preocupare pentru dezvoltarea acestei ramuri economice la nivelul întregii Delte a Dunării.

Este cunoscut faptul că, la începutul anilor 1900, la solicitarea comunității locale de pescari, marele academician român, Grigore Antipa, a identificat o soluție pentru creșterea nivelului de oxigenare a apelor complexului lagunar Razelm-Sinoe și implicit pentru îmbunătățirea condițiilor de dezvoltare a populației piscicole din zonă, prin executarea unor lucrări de dragaj pe canalul Dranov.

Dacă acum un secol, Jurilovca era polul pescuitului din Delta Dunării, situație care s-a deteriorat în timp din multiple cauze, cred că, acum, Jurilovca are șansa de a ajunde din nou în ”pole position” într-o ramură importantă a economiei din această frumoasă zonă a Dobrogei – turismul.

Pentru asta e nevoie ca istoria locului să fie scuturată de praf și arătată turiștilor care tranzitează comuna, în căutarea peisajelor mirifice din Delta Dunării sau de pe plaja sălbatică de la Gura Portiței, inclusiv prin punerea în valoare a clădirii emblematice a comunei Jurilovca – Palatul Pescăriilor.

sursa : Grădina Zânelor Jurilovca

#DeltaDunarii, #Dobrogea

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Must Read

1.000.000$, tariful lui Paris Hilton ca DJ. Olguța Vasilescu o aduce...

0
Paris Hilton, una dintre cele mai cunoscute „fete de oraș” din Statele Unite ale Americii și-a lansat mai multe afaceri, fie că vorbim despre...