AcasăDunăreaViața în Sarichioi curge la fel ca până acum.

Viața în Sarichioi curge la fel ca până acum.

Sarichioi este o comună din județul Tulcea, formată din satele Sarichioi, Enisala, Sabangia, Visterna și Zebil. La referendumul din 2011, în comună trăiau 5.856 de locuitori, 40% dintre ei fiind ruși lipoveni. De fapt, în Sarichioi se găsește cea mai mare comunitate de ruși lipoveni din România.

-

Cam 25% din populația Sarichioiului este plecată la muncă în străinătate. Nu se observă asta imediat, pentru că, oricum satele sunt liniștite, fără aglomerația specifică orașelor. Liniștite și îngrijite. În fața caselor sunt porțiuni mari de pământ, până în stradă, porțiuni pe care localnici le umplu cu flori pe care le îngrijesc din primăvară până toamna târziu. Și au ceva de lucru, în arșița cumplită a Dobrogei.

Viața în Sarichioi curge la fel ca până acum. În fața unei case se descarcă ghivece cu flori. Pe malul lacului Razelm, la începutul „Drumului Cherhanalelor“, lângă „Podul îndrăgostiților“, un bărbat de vreo 30 de ani, coborât dintr-un suv cu număr de Galați, dă la pește. În centrul satului sunt cozi în fața unor magazine alimentare. Nu chiar cozi, căci nu e îmbulzeală. Dar lumea așteaptă afară, respectând indicațiile autorităților de a nu crea aglomerație în magazine. Nimeni nu pare, însă, speriat, nimeni nu fuge să se ascundă de virus.

Citeşte întreaga ştire: Oficial e liniște! Cum a reușit Grupul de Comunicare Strategică să panicheze comunitatea de 5.000 de oameni din Sarichioi, Tulcea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

A first glimpse at Java 9: Early access release of JDK9...

0
The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...

A nins la Jurilovca

A nins la Sarichioi